தலை முடியைப் பராமரிக்க, ஆரோக்கியமான ஒரு தலை குளியல் கலவை(Hair Pack) தயாரிப்பது எப்படி?

      ஷாம்பு(shampoo) என்பது நமது தலை முடி பராமரிப்பில் ஒரு அடிப்படை மற்றும் அவசியமான ஒன்று. ஆனால், அதில் உள்ளதைப் பற்றிய அறிவை யாரும் தெரிந்திருக்கவில்லை. பல உணவுப் பொருட்களில் நச்சுப் பொருட்கள் உள்ளன என்பதையும் நாம் அறிந்திருக்கலாம். இதேபோல், நம் தனிப்பட்ட பராமரிப்பு பொருட்களில்(Personal Care Products)  நம் உடலுக்கு அபாயகரமான நச்சுப் பொருட்களும் உள்ளன.

 இந்த அழகுசாதனப் பொருட்களில் உள்ள தீங்கு விளைவிக்கும் இரசாயனங்கள் நீங்கள் சூடான குளியல் எடுக்கும்போது, ​​உங்கள் தோலில் உள்ள துளைகள் நன்கு திறந்திருக்கும் போது மிகவும் எளிதாக உங்கள் உடலில் நுழையும். இந்த நச்சு (தீங்கு விளைவிக்கும் இரசாயனங்கள்) உங்கள் இரத்த ஓட்டத்தில் நேரடியாக நுழைகின்றன. ஆனால் இயற்கை அழகுசாதனப் பொருட்கள் நமக்கு ஒருபோதும் ஆபத்தைத் தராது.


தலை முடியைப் பராமரிக்க, ஆரோக்கியமான ஒரு தலை குளியல் கலவை(Hair Pack) தயாரிப்பது எப்படி?

தேவையானப் பொருட்கள்:

  • ஊறவைத்த பாசிப்பயறு  - 3 டேபிள் ஸ்பூன்
  • ஊறவைத்த வெந்தயம் - 1 டேபிள் ஸ்பூன்
  • கறிவேப்பிலை - 1 கைப்பிடி
  • சின்ன வெங்காயம் - 5 முதல் 10 
  • நெல்லிக்காய்த் தூள் - 1 டேபிள் ஸ்பூன்
  • தயிர் - 2 டேபிள் ஸ்பூன்
  • செம்பருத்தி  இலைகள் - 1 கைப்பிடி
  • செம்பருத்திப் பூக்கள் - 1 கைப்பிடி
  • கற்றாழை - 1 டேபிள் ஸ்பூன்


தலை குளியல் கலவையின்(Hair Pack) பயன்கள்:

  • பாசிப்பயறு புரதங்கள் நிறைந்தவை மற்றும் முடி வளர்ச்சியைத் தூண்டுகிறது.
  • வெந்தயம் பொடுகை கட்டுப்படுத்துகிறது.
  • கறிவேப்பிலை இளநரை முடி வராமல் தடுக்கவும் மற்றும் முடி கருமையாகவும் அடர்த்தியாகவும் வளர உதவும்.
  • செம்பருத்தி இலைகள் மற்றும்  செம்பருத்தி பூக்கள் முடி வளர்ச்சியைத் தூண்டும்.
  • கற்றாழை சேதமடைந்த மற்றும் பிளவுபட்ட முடியை முனைகளில் சரிசெய்து முடியை அடர்த்தியாக்குகிறது.
  • நெல்லிக்காய் தூள் முடி வளர்ச்சியைத் தூண்டுகிறது மற்றும் முடி அடர்த்தியாகவும் நீளமாகவும் வளர உதவுகிறது.
  • தயிர்,  பொடுகு வராமலிருக்க உதவுகிறது.

தலை குளியல் கலவை(Hair Pack) தயாரிப்பு மற்றும் பயன்படுத்தும் முறை:
  • தேவையானப் பொருள்கள் அனைத்தையும் ஒன்றாக அரைத்துக்கொள்ளவும்.
  •  உங்கள் உச்சந்தலையில் மற்றும் தலை முழுவதும் இந்த கலவையை தடவவும்.
  • இதை 15 முதல் 20 நிமிடங்கள் ஊற விடவும், பின்னர் உங்கள் தலைமுடியை அலசவும்.




     "நலமுடன் வாழ்வோம்; 
  தமிழ் போல் வளர்வோம்."

HOW TO PREPARE INSTANT HERBAL HAIR WASH PACK AT HOME

     In now a day, Everyone wants to live healthy life and chemical free life in our society. But is it possible for us? 


       Shampoo is a basic and necessity thing in our home. But nobody gives the knowledge of what it has. We also may know that so many of the food products have contained with toxic substances. Similarly, the most personal care products have also contained with toxic substances that are hazardous to our body.

      The harmful chemicals in these cosmetics while entering your body is especially easier when you take a hot bath, when the pores on your skin are well-open. These toxic (harmful chemicals) directly enter your blood stream. But natural cosmetics, food or anything else will never give hazard to us.

HOW TO PREPARE INSTANT HERBAL HAIR WASH PACK AT HOME:

INGREDIENTS:
  • Soaked Green gram - 3 table spoon
  • Soaked Fenugreek - 1 table spoon
  • Curry leaves - 1 handful
  • Small onion - 5 to 10 nos
  • Amla powder - 1 table spoon
  • Curd - 2 table spoon
  • Hibiscus leaves - 1 handful 
  • Hibiscus flowers - 1 handful 
  • Aloevera - 1 table spoon

BENEFITS OF INGREDIENTS:
  • Green gram has rich in proteins and stimulates hair growth.
  • Fenugreek controls dandruff. 
  • Curry leaves control premature grey hair and help hair to grow darker and thicker.
  • Hibiscus leaves and hibiscus flowers stimulate hair growth.
  • Aloe vera repairs damaged and splited hair in  ends and makes thickens hair.
  • Amla powder stimulate hair growth and helps to hair grow thicker and longer.
  • Curd controls dandruff.

HOW TO PREPARE HAIR PACK AND HOW TO USE:
  • Grind all the ingredients as a smooth paste.
  • Apply on your scalp and all over the head using your fingers in Circular massaging motion.
  • Let it soak for 15 to 20 minutes, then wash your hair. 
  • Use regularly. You can get good result. 

NOTE:
   You can also prepare a hair pack using what you have in listed ingredients.










How to prepare healthy and yummy Pirandai Thuvaiyal

 Veldt grape is a climbing plant in grape's family. The botanical name of this plant is Cissus Quadrangularis. The species is native to certain parts of Asia, Arabian peninsula and Africa.

     This plant is also commonly known as veldt grape, pirandai, vajra valli, devil's backbone, adamant creeper. This plant has much more health benefits and it has long been used as a natural remedy to treat for variety of ailments.

Veldt grape has vitamin 'C' and Calcium.




HOW TO PREPARE PIRANDAI CHUTNEY(Thuvaiyal):

INGREDIENTS:

  • Pirandai (Veldt grape) - 1 bunch 
  • Urad dal - 1 table spoon
  • Chana dal - 1 table spoon
  • Garlic - 5 cloves
  • Small Onion - 7 to 10 nos
  • Red chilly - 5 nos
  • Tamarind - small in size
  • Grated coconut - 1/2 cup
  • Curry leaves - 1 handful
  • Gingelly oil - 2 tea spoon
  • Salt - as needed
For seasoning ingredients:
  • Oil
  • Mustard seeds
  • Urad dal - 1 tea spoon
  • Chana dal - 1 tea spoon
  • Curry leaves

METHOD:
  • Clean and wash the veldt grape(Pirandai). Cut into it small pieces. When cleaning it, you apply some coconut oil on your hands. Because it can cause itching. 
  • Take a kadai, pour some gingelly oil, add urad dal, red chilly, curry leaves, small onion, garlic, tamarind and pirandai. Then satue well in a medium flame.
  • Then add grated coconut and salt and satue well.
  • Let it rest for few minutes to cool.
  • Grind it finely.
  • Then seasoning it by the above ingredients.
  • Now you can serve the yummy and healthy Pirandai Thuvaiyal with hot rice or dosa or idly or chappathi. If you desire, add some ghee with it.





Pirandai Idly Powder (veldt grape idly powder preparation method at home) and its benefits

Veldt grape- Cissus Quadrangularis




    Veldt grape is a climbing plant in grape's family. The botanical name of this plant is Cissus Quadrangularis. The species is native to certain parts of Asia, Arabian peninsula and Africa.

     This plant is also commonly known as veldt grape, pirandai, vajra valli, devil's backbone, adamant creeper. This plant has much more health benefits and it has long been used as a natural remedy to treat for variety of ailments.

Veldt grape has vitamin 'C' and Calcium.




HEALTH BENEFITS OF VELDT GRAPE (PIRANDAI):

  • Cissus Quadrangularis may promote bone health. It may help to reduce joint pain, swelling; help to prevent conditions like osteoporosis and speed the healing of fractures.
  • Cissus Quadrangularis may help to prevent metabolic syndrome. It regulates the amount of cholesterol in our body. Metabolic syndrome is a cluster of conditions that it  can increase your risk of heart diseases, diabetes and stroke. So you may intake it in your regular diet, you can get its health benefits and prevent from that types of conditions. 
  • It helps to cure hemorrhoids, bleeding with stool, itching in the anus and indigestion problem. 
  • Effective in strengthening teeth. It helps to stop bleeding in the gums.
  • Veldt grape is an herbal remedy for problems such as calcium deficiency and menstrual disorders in women.


HOW TO PREPARE PIRANDAI IDLY POWDER AT HOME:

INGREDIENTS:

  • Pirandai    - 1 bunch 
  • Chana dal - 1 cup
  • Urad dal - 1 cup
  • Dry red chilly - 10 nos
  • Garlic - 10 cloves
  • Curry leaves - 1/2 cup
  • Tamarind - 1 small lemon size
  • Asafoetida - 1 spoon 
  • Salt - as required 
  • Sesame oil - 1 table spoon




METHOD:
  • Clean and wash the veldt grape(Pirandai). Cut into it small pieces. When cleaning it, you apply some coconut oil on your hands. Because it can cause itching. 
  • Take a kadai, pour some gingelly oil, add veldt grape(pirandai). and saute well. Then strain that oil and keep aside. You can use that oil, if you have knee pain or joint pain.
  • Dry roast all the ingredients in low medium flame.



  • Let it rest for few minutes to cool.
  • Grind it all together to a fine powder. You can use your home mixer grinder.
  • Store the pirandai idly powder in a clean and dry airtight container in a cool and dry place. 



பிரண்டை இட்லி பொடி செய்வது எப்படி?

       பிரண்டைக்கு 'வஜ்ஜிரவல்லி' என்ற பெயரும் உண்டு. பிரண்டை என்னும் கொடி வகை தாவரம் பல வகைகளில் வளரக்கூடியதாகும். அதாவது சாதாரணப் பிரண்டை, உருட்டுப் பிரண்டை, தட்டைப்பிரண்டை (சதுரப்பிரண்டை), முப்பிரண்டை, சிவப்பு பிரண்டை, தீம்பிரண்டை, களிப்பிரண்டை, புளிப்பிரண்டை, ஓலைப்பிரண்டை என பல வகைகளில் வளரக்கூடியது. பிரண்டை பல வகைகளில் காணப்பட்டாலும், நான்கு பட்டைகளை உடைய சாதாரணப் பிரண்டையே பெரும்பாலும் கிடைக்கிறது.

பெரும்பாலும் பிரண்டையின் தண்டு பகுதி மற்றும் வேர் பகுதிகளே மருத்துவத்திற்கு பயன்படுத்தப்படுகின்றன.

இந்த வலைப்பதிவில் நாம் பிரண்டையைப் பயன்படுத்தி இட்லி பொடி எப்படி செய்வது என்பதை தெரிந்துகொள்ளலாம்.




பிரண்டை இட்லி பொடி செய்ய தேவையானப் பொருட்கள்:

  • பிரண்டை    - 1 கட்டு
  • கடலைப் பருப்பு  - 1 கப்
  • உளுந்துப் பருப்பு - 1 கப்
  • மிளகாய் வற்றல் - 1 கப் (காரத்திற்கேற்ப)
  • பூண்டு   - 10 பல்கள் 
  • கறிவேப்பிலை - 1/2 கப்
  • புளி - நெல்லிக்காய் அளவு
  • பெருங்காயம் - சிறிதளவு 
  • உப்பு  - தேவையான அளவு
  • நல்லெண்ணெய் 





பிரண்டை இட்லி பொடி செய்முறை:
  • பிரண்டையை தோல் நீக்கி; நார் அகற்றி; சுத்தம் செய்து; சிறு சிறு துண்டுகளாக நறுக்கிக்கொள்ளவும். (பிரண்டையின் சாறு  அரிப்பையும், நமைச்சலையும் ஏற்படுத்தும் என்பதால், சுத்தம் செய்யும்முன் கைகளில் தேங்காய் எண்ணெய் தடவிக் கொள்ளவும்).
  • ஒரு கடாயில் சிறிதளவு நல்லெண்ணெய் ஊற்றவும், எண்ணெய் காய்ந்ததும் சுத்தம் செய்த பிரண்டையை சேர்த்து வதக்கவும். பிரண்டை எண்ணெய்யை இழுக்காது. பிரண்டையை வதக்கியப்பின் அந்த எண்ணெய்யை வடிகட்டிக் கொள்ளவும். இந்த எண்ணெய்யை மூட்டு வலிக்கு பயன்படுத்திக் கொள்ளலாம்.
  • அதே கடாயில், மேலே கொடுக்கப்பட்டுள்ள கடலைப் பருப்பு,  உளுந்துப் பருப்பு,  மிளகாய் வற்றல், கறிவேப்பிலை, புளி , பூண்டு ஆகியவற்றை மிதமான தீயில் தனித்தனியாக வறுத்துக் கொள்ளவும்.
  • சூடு ஆறிய பின் , பெருங்காயம் மற்றும் உப்பு சேர்த்து பொடியாக அரைத்து வைத்துக்கொள்ளவும்.


  • ஆரோக்கியமான பிரண்டை இட்லி பொடி தயார்.

மேலும் பிரண்டையின் மருத்துவ குணம் பற்றி தெரிந்துக்கொள்ள கீழே உள்ள Link-யை Click செய்யவும்.

     "நலமுடன் வாழ்வோம்; 
  தமிழ் போல் வளர்வோம்."